Az EMDR terapeuta cím elnyerésének feltételei

  • EMDR I. és II. szintű tréning elvégzése
  • EMDR II. tréninget követő, az EMDR terapeuta cím eléréséhez szükséges szupervíziós folyamat (tájékoztató  letölthető innen)
  • A jelöltnek igazolnia kell, hogy 25 kliensnél alkalmazott EMDR-t, illetve 50 EMDR ülésről kell benyújtania jegyzőkönyvet. Az ülések dokumentációjához szükséges formanyomtatvány letölthető innen.
  • Az EMDR Europe által elfogadott szupervízoroknál 2 óra egyéni szupervízió (záróértékelés) esetleírással, videó demonstrációval.
  • Cél: Az EMDR protokoll biztonságos és integrált használatának bemutatása komplex terápiás eseteknél, saját terápiás anyagból
  • A záróértékelés, video és esetleírás követelményei letölthetőek innen.
  • Útmutató és igénylőlap az akkreditált EMDR terapeuta cím igényléséhez letölthető innen. 

Az „EMDR terapeuta” („EMDR practitioner”) címért való folyamodványt az EMDR Europe által elfogadott EMDR tréner bírálja el.

Továbbá:

„EMDR terapeuta” („EMDR practitioner”) cím használatára kizárólag azok a terápiás gyakorlattal rendelkező pszichológusok (tanácsadó szakpszichológusok, klinikai szakpszichológusok), pszichiáterek, gyermek- és ifjúságpszichiáterek, valamint pszichoterapeuták jogosultak, akik

a)  egy Magyarországon a Pszichoterápiás Grémium által akkreditált módszerspecifikus képzést elvégeztek vagy képzésük utolsó, szupervíziós szakaszában járnak és

b)  a teljes EMDR képzést követően megkapták az „EMDR terapeuta” („EMDR practitioner címet”) és

c)  a Magyar EMDR Egyesület, vagy más, az EMDR Europe által elismert nemzetközi EMDR Egyesület tagjai.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy azon képzések esetében, melyeket a Magyar EMDR Egyesület nem fogadott el, a képzés minőségéért az Egyesület semmilyen felelősséget nem vállal. Az így képződő terápiás szakemberek az EMDR Europe által kiadott „EMDR terapeuta” („EMDR practitioner”) címet nem viselhetik. 

 

Az EMDR terapeuta cím megtartása

 A Magyar EMDR Egyesület garantálja, hogy az általa elfogadott „EMDR terapeuta” címet viselő szakemberek folyamatos továbbképzésben részesülnek. A cím megtartásának feltétele az Egyesület által biztosított továbbképzéseken és szupervíziókon való rendszeres és folyamatos részvétel, melynek elszámolására és nyomon követésére az Egyesület saját pontrendszerrel rendelkezik. Az EMDR pontok nyilvántartását az Egyesület Akkreditációs Bizottsága végzi.

Az EMDR terapeuta cím megújításának folyamata, továbbképzés dokumentuma letölthető innen.